Actualitate Educaţie

VIDEO. Mai mulți părinți au făcut scandal la o școală, după ce un copil a mințit spunând că elevii urmează să fie testați și vaccinați anti-COVID

După ce a fost răspândit zvonul că la școala din localitatea Murgeni, județul Vaslui, copiii sunt vaccinați și testați anti-COVID, mai mulți părinți au dat năvală la unitatea de învățământ pentru a protesta. Totul a pornit după ce un elev a chiulit de la scoală și, surprins de părinți, a vrut să scape basma curată spunându-le că în școală se fac teste COVID și vaccinuri.

Scris de 
 pe data 
29 septembrie, 2020

Potrivit publicației Vremea Nouă, elevii au ieșit din clase și au părăsit școala, pe măsură ce tot mai mulți părinți s-au adunat la gardul instituției de învățământ, unii intrând și în curtea școlii.

Părinții au făcut și transmisii Live pe Facebook, susținând că acțiunea medicală se desfășoară fără ca ei să fie anunțați.

„Uitati, în direct, a fãcut anti-COVID fãrã sã stie familia copilului. Vã rugãm frumos sã dati distribuire. Uitati ce este aici, lume. Au speriat copiii! La scoalã speriati copiii! Animalelor! Uitati ce se întâmplã la scoala orasului Murgeni. Au terorizat sãracii copii la scoalã, le-a fãcut teste anti-COVID, vaccinare”, spunea un bărbat într-o transmisie pe Facebook.

Pentru a aplana situația, conducerea unității școlare a chemat Poliția. Odată cu sosirea echipajelor de poliție situația s-a calmat.

„Nu s-au eliberat doze de vaccin, nu există nicio acțiune de acest fel în județul Vaslui”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, prof. Loredana Roman.

Actualitate