Actualitate Eveniment

VIDEO. Adepți ai teoriilor conspirației, rudele unui bărbat decedat, infectat cu COVID-19, au desigilat sicriul

Poliția a intervenit în urma unui scandal dintr-un cimitir din Suceava, unde familia unui bărbat decedat, confirmat pozitiv cu COVID-19, și-a dezgropat ruda susținând că acesta a murit de cancer, nu din cauza virusului.

Scris de 
 pe data 
1 iulie, 2020

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a stat internat la Spitalul Județean Suceava cu probleme grave de sănătate, avea cancer, dar în timpul spitalizării a fost confirmat și cu COVID-19.

Luni seară, rudele au preluat sicriul de la morgă și după ce au ajuns acasă l-au desigilat pentru a fi privegheat timp de trei zile.

Unul dintre participanții la înmormântare a intrat în direct pe Facebook din cimitir și a țipat în gura mare că bărbatul a murit de cancer și că acum autoritățile obligă rudele să-l îngroape ca mort de COVID-19, pentru bani.

În cursul zilei de marți polițiștii au fost alertați de localnici despre cele petrecute și s-au deplasat imediat la fața locului.

Totodată, în acest caz au fost sesizați și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava. Sicriul a fost resigilat și bărbatul a fost înmormântat.

Rudele defunctului s-au ales cu dosar penal pentru “zădărnicirea combaterii bolilor”.

 

Știrile false și teoriile conspirației care circulă în mediul online au ca argument suprem faptul că Uniunea Europeană ar finanța cu sute de milioane de euro țările care înregistrează un număr mare de morți. Practic, cu cât un spital are mai mulți morți din cauza COVID-19, cu atât primește mai mulți bani.

În realitate, lucrurile stau cum nu se poate mai diferit. CITEȘTE mai multe aici: „Am primit bani să semnez că tata a murit de coronavirus“. Cum demontează medicii și specialiștii teoria conspirației

Actualitate