Actualitate

VIDEO. Sebastian Ghiță îi amenință pe manifestanți: Dacă Poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei

Fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță, fugit în Serbia și care a anunțat că va candida la europarlamentare pe lista Partidului România Unită (PRU), i-a amenințat cu bătaia pe cei care protestează în stradă față de modificarea legilor justiției.

Scris de 
 pe data 
12 martie, 2019

Într-o intervenție telefonică la România TV, postul pe care îl patronează, Ghiță a spus că îi va trimite pe membrii PRU „să le dea o mamă de bătaie” manifestanților: „Dacă poliția nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi„, a declarat fostul parlamentar PSD.

La intervenția moderatorului, care l-a întrebat dacă vrea să facă precum în Brazilia, cu patrule civile, Sebastian Ghiță a răspuns:

Facem ca oriunde. Dacă avem o lege și o instituție, o respectăm. Nu se trezesc unii dintre noi să spargă geamurile, să-l bată pe ministru sau pe judecători. Asta curând se va termina. Dacă Poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei (…) Ne asumăm.

N-am știut și nu știm. Dar suntem atenți și cum îi vom prinde pe străzi bătând vreun ministru, distrugând instituții și sărind pe gardurile Parlamentului, o să le dăm o mamă de bătaie. Să plece la ei acasă și să ne lase în pace„.

Doi dintre protestatarii #rezist, Cătălin Teniţă şi Marian Rădună, au făcut marți plângeri penale împotriva lui Sebastian Ghiţă, pentru ameninţare.

Cătălin Teniță a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că el și Marian Rădună au depus plângerile la Parchet.

 

Actualitate