Cei doi candidați sunt comisarul șef Daniel Ivașcu, venit de la Brașov la Covasna, și care a fost împuternicit de șapte ori în funcția de adjunct al șefului IJP, și de comisarul șef Florin Popa, șeful Poliției Municipiului Târgu Secuiesc, cu o experienţă de 26 de ani.

Se știe că în Poliţie pentru a ocupa anumite funcții de conducere trebuie să ai «chemare». Adică nici nu te înscrii la concurs dacă nu ai o anumită susţinere, iar cei care s-au înscris au constatat pe propria piele că nu au luat o decizie potrivită”, explică Vasile Lincu, preşedinte Pro Lex, citat de adevarul.ro

De asemenea, Ovidiu Comșa, fost consilier juridic în cadrul Direcției Juridice din cadrul Poliției Române, afirmă că, în momentul în care comisarul șef Florin Popa și-a anunțat intenția de a candida pentru postul liber, au început presiunile, potrivit anchetei publicate de sindicatul ProLex.

Te sancționează ca să nu poţi participa pentru că atunci când eşti sub efectul unei sancţiuni nu ai dreptul să participi la niciun concurs. Când a anunţat că vrea să avanseze, pe numele lui Popa au început să curgă sancţiunile pentru a nu putea participa. În acelaşi timp erau dispuse cinci cercetări prealabile pentru fapte iluzorii, dovada că nu a rămas niciuna în picioare”, spune acesta.

Sindicaliştii spun că din comisia de concurs a făcut parte inclusiv ofiţerul care l-a susţinut pe Ivaşcu la şefia IJP Covasna, Liviu Pampu.

Concursul este înregistrat, iar imaginile arată limpede cum lui Ivaşcu îi sunt spuse răspunsurile la întrebări de către cineva din comisia de concurs, în timp ce Popa este foarte bine pregătit. „Nu răspunde la o serie de întrebări (Ivaşcu –n.r.) şi totuşi este punctat”, arată sursele citate care sunt revoltate de faptul că „deși se vede clar că îi sunt spuse răspunsurile, în motivarea notelor comisia spune că Ivaşcu a răspuns complet la toate subiectele”.

Mai jos puteți urmări materialul video integral publicat de Pro Lex, publicat pe YouTube.

 

(Visited 896 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.