Mii de credincioşi au fost prezenţi luni pe faleza Cazinoului din Constanţa, participând la slujba de sfinţire a apelor susţinută de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

După ce s-a deplasat în larg cu o barcă, Teodosie a aruncat în apele Mării Negre trei cruci, simbolizând „arătarea Sf. Treimi la apa Iordanului”.

Conform tradiţiei, mai mulţi tineri au sărit în apă pentru a prinde o cruce, printre care şi campioana constănţeană la Triatlon, Antoanela Manac, de 24 de ani, studentă la Facultatea de Medicină.

După ce a prins o cruce, aceasta i-a fost smulsă tinerei din mână de către un bărbat care a pretins că el a prins-o (foto).

Eu am ajuns la cruce, am pus mâna pe ea, el a venit, mi-a luat-o din mână. Cei care erau cu ÎPS în barcă au văzut foarte clar că eu am luat crucea. Am ridicat-o, iar el a venit şi mi-a smuls crucea. I-am spus să mi-o dea înapoi şi a început să mă lovească cu pumnii şi picioarele, apoi a plecat de lângă mine”, spune tânara, citată de Adevarul.ro

După incident, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că „fata va primi o cruce identică cu cele de azi (din ziua de Bobotează n.red.), ca restauraţie morală faţă de ceea ce a păţit”.

Antoanela Manac este sportivă de performanţă, componentă a Lotului Naţional de Triatlon, campioană naţională şi balcanică la Triathlon şi Duathlon.

La 4 ani, părinţii mei m-au înscris la cursuri de înot şi, chiar dacă eram foarte speriată la început de faptul că bazinul era destul de adânc, am ajuns să iubesc apă. Dintr-o simplă joacă am trecut la sportul de performanţă şi, la prima mea participare la o competiţie oficială, un concurs internaţional pentru copii şi juniori, am câştigat trei medalii de aur”, a scris tânăra pe pagina sa de Facebook.

 

(Visited 9.255 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.