Doi puști au fost filmaţi la intrarea într-o scară de bloc din Constanţa, aplecaţi, inerţi şi albi la faţă. Fumaseră ţigări stropite cu otravă şi din cauza substanţelor toxice au paralizat preț de câteva minute.

Un bărbat i-a filmat pe cei doi băieţi drogaţi pe care i-a găsit la intrarea în bloc şi care abia se mai puteau ţine pe picioare. Unul dintre ei a răspuns cu greu, că nu se simte rău, dar faptul că nu se putea mişca îl dădea de gol.

Conform unor surse, tinerii se drogaseră cu ţigări stropite fie cu otravă de şobolani, fie cu spray de gândaci, scrie Observator.

În luna februarie, poliţiştii constănțeni au descoperit patru tineri paralizaţi de “drogul zombie“. Aceștia stăteau într-o mașină parcată în piața Tomis III.

Toţi patru aveau vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani şi erau din Ialomiţa. Şoferul parcase într-un fel ciudat, atrăgându-le atenţie poliţiştilor. Unul dintre tineri a reuşit să deschidă geamul portierei, iar din interior ieşea un fum gros, cu miros specific substanţelor halucinogene.

A fost duşi la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, acolo unde au fost audiaţi, apoi au fost puşi în libertate.

Drogul „zombie” îţi prăjeşte creierul. O singură doză poate fi mortală

Medicii au analizat efectele pe care acest drog le produc în organism şi au realizat că este de 10 ori mai puternic decât cocaina.

Consumul acestui drog produce o creştere a metabolismului, cu temperatură foarte mare, cu tahicardie, posibil cu insuficienţă renală, cu problemă de oxigenare a creierului şi inimii. „Este un drog stimulant, sunt efecte similare cu metamfetaminele şi cocaina, dar de 10 ori mai puternice. În funcţie de organismul fiecărui individ, chiar şi o singură doză din acest drog poate fi fatal”, a precizat Sorin Pletea, medic primar psihiatru la Spitalul „Alexandru Obregia” din București, citat de Libertatea.ro

 

(Visited 1.310 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.