Adriana Radu, care este inițiatoarea platformei „Sexul versus barza“, a strâns mărturiile despre comportamentul polițiștilor în momentul în care victimele, femei și fete, le-au cerut ajutorul.

Toate declarațiile au fost înregistrate și puse într-un clip intitulat „Poliția – leneși, complici cu agresorii – povești adevărate”. (video mai jos).

O adolescentă care tocmai a scăpat de violatorul ei găsește speranța în plin câmp: o mașină de poliție pe șoseaua dintre Constanța și restul litoralului. Polițistul de la volan refuză să o ajute și o trimite pe jos la secție”, arată Adriana Radu în clipul video.

Am trecut printr-un viol, în câmp. Am scăpat fugind. Am dat de o maşină a poliţiei. Poliţistul de la volan mi-a zis să merg la secţie, că nu e treaba lui. Era trecut de 12 noaptea, eram pe şoseaua dintre Constanţa şi litoral, prin câmp şi aveam urme vizibile de agresiune. Partea cea mai aiurea urmează după. Bineînţeles că nu am mai găsit curaj să merg la poliţie. Nimeni din jurul meu nu ştie că s-a întâmplat asta. Nu mă aşteptam să primesc altceva, doar ajutorul”, arată o fată care a fost violată şi nu a primit ajutorul poliţiei.

O femeie sună la poliţie din cauza soţului ei. Poliţia vine, nu o ajută cu nimic ar îi ia datele. Unul din poliţisti începe de pe multe numere şi să îi facă avansuri. Femeia scapă de poliţistul abuzator doar rugându-l pe fostul soţ abuzator să-l sune pe poliţist şi să-i zică că s-au împăcat”, povesteşte Adriana Radu despre un alt caz.

Toate mărturiile fetelor și femeilor care au ales să vorbească despre experienţele lor ca victime, cu poliţiştii.

 

(Visited 445 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.