Actualitate

VIDEO. Un preot a chemat la biserică medicul care l-a tratat de COVID, ca să-i convingă pe oameni să se vaccineze

În timp ce, la Constanța, ÎPS Teodosie lansează public mesaje împotriva campaniei de vaccinare, părintele Simion Bondar de la Biserica ortodoxă Sfântul Andrei din Capitală a invitat-o alături de el pe doctorița Vitoria Aramă, ca să le explice celor veniți la slujbă de ce este important să se imunizeze.

Scris de 
 pe data 
26 octombrie, 2021

Un preot a chemat la biserică medicul care l-a tratat de COVID-19. Preotul Simion Bodar a invitat-o pe Victoria Aramă, șef de secție la Institutul „Matei Balș” din București, unde chiar el fusese tratat de boală, transmite Libertatea.

scroll mai jos pentru video

Victoria Aramă le-a spus credincioșilor că este vaccinat și cu a treia doză și că își va da jos masca pentru a putea fi auzită și înțeleasă mai bine.

De asemenea, oamenii au pus întrebări, iar doctorița le-a răspuns alături de soțul ei, Sorin Ștefan Aramă, și el medic și profesor la Universitatea de Medicină Carol Davila din Capitală.

Medicul a atins și subiectul vaccinării la gravide. „Legat de vaccinarea în sarcină, producătorul vaccinului scrie că nu îl recomandă la gravide pentru că nu sunt suficiente date.

Pe de altă parte, s-a văzut și se știe că gravida face forme severe de COVID, dacă se infectează și sunt țări în care se vaccinează gravidele și s-a văzut că vaccinul nu a avut niciun fel de efect negativ asupra lor“, a spus medicul.

Reacția Patriarhiei nu a întârziat să apară, purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, spunând că mărturia preotului Simion Bondar este esențială, deoarece el a trecut prin boală.

Biserica este probabil expresia cea mai concretă a ideii de comunitate. Din această comunitate fac parte, fără îndoială, inclusiv medicii. Mulți dintre ei fac parte din consiliile parorhiale, așadar gestul părintelui, pe care îl salut, este un gest care se înscrie în ordinea firescului și chiar al urgenței în contextul în care ne aflăm.

Este esențială mărturia cuiva care a trecut prin boală, mărturia cuiva care a fost salvat de un medic“, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Parorhiei Române.

Între timp, CNA a amendat postul radio la care ÎPS Teodosie transmitea un mesaj nepotrivit românilor. Ierarhul le spunea credincioșilor să nu se vaccineze. Consiliul Național al Audiovziualului a hotărât pe data de 21 octombrie să amendeze postul radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului.

Sancțiunea financiară pentru postul radio în cauză a fost taxat cu nu mai puțin de 10.000 de lei în urma analizei membrilor din Consiliu.

Actualitate