Actualitate Constanța

VIDEO. Constanța, incidența 7,3. ÎPS Teodosie: Sunt mai periculoși vaccinații. Unii s-au vaccinat și exact aceia au murit

Ignorând orice statistică recentă în care atât România, cât și Constanța înregistrează la fiecare 24 de ore cifre record de îmbolnăviri și decese cauzate de infecția cu SARS-CoV-2, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie Petrescu continuă să lanseze în spațiul public declarații menite să descurajeze oamenii să se vaccineze.

Scris de 
 pe data 
8 octombrie, 2021

Potrivit datelor oficiale de vineri, 8 octombrie, la nivelul țării au fost înregistrate 385 de decese, din care 357 în ultimele 24 de ore și 28 anterioare. Numărul pacienților de la Terapie intensivă este de 1.561.

În municipiul Constanța, autoritățile au raportat vineri o incidență de 7,3 la mia de locuitori, în timp ce, cu o zi în urmă, aceasta era de 6,98.

Admitere Ovidius Constanta 2023

În cadrul emisiunii „Dialog dohovnicesc“ de la Radio Dobrogea, difuzată joi, 7 octombrie, Teodosie face o serie de afirmații prin care critică atât certificatul verde, cât și eficiența vaccinului împotriva răspândirii COVID-19, afirmând totodată că unii medici, cei care respectă planul de vaccinare, nu au discenământ.

Fără argumente logice și coerente, ierarhul de la Constanța susține că vaccinul și nu boala COVID-19, a lăsat urmări negative. De altfel, în tot discursul său, Teodosie nici măcar nu amintește despre efectele devastatoare ale bolii sau despre cele 38.927 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 care au decedat în România de la debutul pandemiei.

Vaccinurile nu sunt, propriu-zis, un antidot, ci sunt un mijloc de câștig din ce am dedus logic. Iată că aceste vaccinuri sunt experimentale – aceasta o spun medicii specialiști. Experimentul s-a dovedit suficient până acum, a lăsat destule urmări negative la mulți dintre cei care s-au vaccinat, de aceea vaccinul nu poate fi obligatoriu“, a spus Teodosie.

scroll mai jos pentru video

Într-un maraton de incoerență în exprimare, Teodosie încearcă să explice faptul că persoanele vaccinate sunt mai periculoase, de fapt, decât cele nevaccinate.

Este un abuz al autorităților, care vor să impună certificatul verde, pentru că nu-i verde, întrucât vaccinații se pot îmbolnăvi. Și cum a spus un mare doctor specialist, sunt mai periculoși vaccinații când zici că ei nu sunt contaminați, dar ei pot fi contaminați, de aceea nu te păzești… Și mai te păzești de cei necontaminați, de cei care se pot contamina când nu sunt vaccinați și nu te păzești de cei vaccinați care pot fi contaminați. Adică e cu două tăișuri acest ordin cum este el dat.

Urmează un apel la „logică“ și „realism“, în care arhiereul susține că la Constanța, oamenii cuprinși de COVID care s-au tratat au scăpat, iar cei care s-au vaccinat, au murit.

Să fim foarte realiști, eu spun ceea ce este logic și ceea ce deducem din toate comentariile specialiștilor, pentru că avem dreptul să gândim, nu să luăm tabu niște hotărâri administrative care nu sunt luate de specialiști sau de specialiști la un ordin. Astfel încât, eu nu am sfătuit pe nimeni nici să se vaccineze, nici să nu se vaccineze. Mai degrabă am spus, ca un avertisment, ce urmări negative au avut vaccinările. La noi, în județul Constanța, oameni care au fost cuprinși de COVID, în valurile anterioare, și care s-au tratat și au trăit. Unii s-au vaccinat și care s-au vaccinat exact aceia au murit.

Vineri, 8 octombrie, potrivit datelor oficiale, din totalul de 385 de pacienți decedați la nivelul întregii țări, 352 erau nevaccinați și 33 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 38 și 86 de ani. Dintre pacienții decedați vaccinați, 32 prezentau comorbidități și 1 nu prezenta comorbidități.

Într-un final, după ce în aceeași emisiune i-a îndemnat pe urmăritorii săi să apeleze cu încredere la serviciile unei clinici private și ale unui medic al cărui pacient spune că a fost, Teodosie critică apelul făcut de Valeriu Gheorghiță prin care Biserica este rugată să ajute la propagarea încrederii în medici.

Mi se pare exagerat și nepotrivit. Avem încredere în medici, dar nici medicii n-au încredere în vaccin. Și atunci, să avem încredere în medicii care preiau fără discernământ niște mesaje medicale necunoscând nici ei aceste urmări negative? Vaccinul nu este asumat ca neproducând urmări negative“, a declarat Teodosie.

La momentul publicării acestui articol, în spitalele din țară numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 15.467. Dintre acestea, 1.561 la ATI. Din totalul pacienților internați, 424 erau minori, 401 fiind internați în secții și 23 la ATI.

Declarațiile lui Teodosie Petrescu pot fi urmărite de la minutul 37:18 al înregistrării.

Actualitate