Eveniment

VIDEO. Un șofer a depășit pe contrasens mașina de Poliție și întreaga coloană oprită la o trecere de cale ferată. Polițiștii, nicio reacție

Un șofer depășește coloana de mașini, inclusiv o autospecială a Poliției, oprită la trecerea de cale ferată. Polițiștii nu au avut nicio reacție.

Scris de 
 pe data 
31 ianuarie, 2022

Polițiștii stau și așteaptă în coloană să treacă trenul, la o trecere de cale ferată din Constanța, în timp ce un șofer depășește pe contrasens fără nicio grijă autospeciala MAI, trece de toată coloana de mașini oprită la barieră, și se oprește exact pe calea ferată. Șoferul tupeist, observând că se apropie trenul, reintră primul în coloană, după mai multe manevre de mers cu spatele.

Din imagini se vede că polițiștii nu au nicio reacție, nu pun în funcțiune semnalele acustice și luminiase și nici nu pleacă după șoferul contravenient, deși acesta încalcă flagrant mai multe prevederi din codul rutier care l-ar fi putut lăsa multe luni de zile pieton.

Șoferul autoturismului Audi a săvârșit nu mai puțin de 4 încălcări grave ale codului rutier, fiecare penalizată inclusiv cu suspendarea permisului, chiar sub privirea polițiștilor:

  • manevră de depășire încălcând linia continuă (art.120, lit.i: se interzice depășirea vehiculelor când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu care desparte sensurile de mers)
  • a depășit pe contrasens o coloană de mașini oprite (art.120, pct1,lit.K: „se interzice depășirea pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie”
  • a efectuat depășire la o distanță mai mică de 50 de metri de trecere la nivel cu cale ferată (art.120, pct.1, lit.f: se interzice depășirea pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă şi la mai puţin de 50 m înainte de acestea;
  • nu a respectat însemnele luminoase la trecere de cale ferată (art.138, pct.1, lit.b: conducătorul de vehicul este obligat să oprească când semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune)

Lipsa de reacție a polițiștilor în acest caz a iscat adevărate dezbateri în mediul on-line, concluzia generală fiindcă că degeaba avem legi dacă ele sunt încălcate chiar sub nasul polițiștilor fără ca cineva să plătească: „Imaginea perfecta a societatii romanesti: sat fara caini! Fiecare face ce vrea!”

Actualitate