Eveniment

Violator în serie, eliberat în baza recursului compensatoriu, arestat din nou pentru agresiune sexuală

Pop Vilmoș, violator în serie.

Un bărbat condamnat de mai multe ori pentru viol a ajuns din nou după gratii după ce a agresat sexual o tânără de 19 ani. Eliberat din penitenciar înainte de termen, în baza recursului compensatoriu, bărbatul a recidivat după două luni.

Scris de 
 pe data 
8 ianuarie, 2019

Polițiștii spun că Vilmos Pop, în vârstă de 36 de ani, din Oradea, ar fi comis fapta chiar în noaptea de Crăciun a anului trecut, pe Strada Olimpiadei.

În jurul orei 2:20 ar fi acostat o tânără de 19 ani, din Valea lui Mihai, care se deplasa pe Strada Olimpiadei din Oradea și, în apropierea intersecției cu Strada Moldovei, venind din spate, ar fi împins-o la perete și ar fi atins-o în zonele intime”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisarul Alina Dinu.

După aproape două săptămâni, atacatorul a fost prins de polițiștii orădeni. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele orădeanului un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Bărbatul nu este la prima faptă de acest fel. Vilmoș Pop a fost condamnat de mai multe ori în ultimii ani, cel puţin cinci dintre acestea fiind pentru viol, tentativă de viol şi agresiune sexuală. În cazierul bărbatului se regăsesc și condamnări pentru furt și tâlhărie.

Potrivit adevărul.ro, Pop a ajuns prima dată în închisoare în 2005. Din pedepsele primite a executat de fiecare dată doar o parte. Ultima dată a fost trimis după gratii acum patru ani, după ce a încercat să violeze o adolescentă de 16 ani din Oradea. Și în acest caz a fost eliberat în luna octombrie a anului 2018, după ce a executat 1346 din cele 1621 de zile de închisoare la care a fost executat. El a beneficiat atunci de recursul compensatoriu.

Pentru fapta de care este acuzat acum – agresiune sexuală – riscă între 2 și 7 ani de detenție.

 

Actualitate