Guvernul va acorda vouchere de vacanță bugetarilor și în următorii doi ani, 2019 și 2020, dar la nivelul de 1.450 lei, care a fost stabilit anterior pentru 2017 și 2018. Profit.ro a relatat anterior că valoarea voucherele va fi înghețată pentru anul viitor.

Premierul Viorica Dăncilă a arătat astăzi că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență în acest sens.

În mod normal, salariații din sistemul bugetar beneficiază de o indemnizație de vacanță la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară, care anul acesta a fost de 1.900 lei, iar de la 1 ianuarie 2019 va depăși 2.000 lei.

Conform datelor Guvernului, acordarea în perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018 a indemnizațiilor de vacanță sau a primelor de vacanță, după caz, sub forma voucherelor de vacanță, în valoare de 1.450 lei, a permis unui număr de 1,2 milioane de români, angajați ai instituțiilor de stat sau ai societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, să-și petreacă concediile în țară.

Potrivit INS, România a înregistrat anul acesta o creștere de 4,1% în primul semestru a numărului de turiști în comparație cu aceeși perioadă a anului trecut. Guvernul arată că această creștere se datorează în principal voucherelor de vacanță, potrivit analizelor financiare comunicate și de mediul privat.

 

(Visited 191 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.