Actualitate

Vremea se strică la Constanța. Începe o săptămână cu ploi și frig. Temperaturile scad cu 10 grade C

Scris de 
 pe data 
3 decembrie, 2023

Un nou episod de iarnă pune stăpânire pe România. O masă de aer rece va pătrunde în țara noastră prin vestul țării, astfel că maximele termice în partea de nord, nord-vest a teritoriului nu vor mai depăși 2-3 grade Celsius.

Treptat, masa de aer rece va cuprinde toate regiunile. Luni, vom avea o vreme mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, în toată țara. Însă, treptat, pe măsură ce ne apropiem de mijlocul săptămânii viitoare, tendința este ca valorile termice să mai crească ușor și să ajungem în limite normale pentru această perioadă din an.

Și precipitațiile, care sunt de așteptat vor fi la început sub formă de ploaie, însă pe măsură ce vremea se va răci, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare”, a explicat meteorologul Oana Păduraru la Antena 3.

Începând din această seară, o masă de aer rece și bogată în precipitații va ajunge peste Constanța. Temperaturile vor scădea de la o zi la alta cu mai bine de 10 grade C, noaptea valorile vor deveni negative și va ploua mult.

Dacă sâmbătă am avut la malul mării temperaturi de 20 grade C și soare, începând de duminică după-amiază va începe să plouă și se va face tot mai frig, pentru ca luni și marți minimile din termometre să fie negative (-1; -2 grade C), iar maximile pe timpul zile se vor situa în jurul valorii de 5 grade C.

Va ploua însemnat cantitativ aproape în fiecare zi săptămâna viitoare, mai ales miercuri, joi și vineri.

Actualitate