Pe 9 octombrie 2007, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei învățătorului pe data de 5 iunie, sărbătoare caracterizată ca având caracter educațional, național, apolitic și cultural.

Sărbătoarea semnifică ziua de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului românesc modern (n. 5 iun. 1779-m. 17 sept. 1823) și este celebrată, potrivit prevederilor Legii, în toate unitățile de învățământ românesc (de stat, particulare și confesionale).

Anunțând structura anului școlar 2018-2019, Ministerul Educație preciza că în acest an „unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internațională a educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului, în măsura în care, prin contratul colectiv de muncă, nu sunt instituite ca zile nelucrătoare.”

Așadar, imediat după liberul de Rusalii (luni, 28 aprilie) și cel de Ziua Copilului (vineri, 1 iunie), elevii și profesorii vor beneficia de încă o zi fără școală marți, 5 iunie, marcată prin diferite activități în cinste sărbătorii Zilei învățătorului.

 

(Visited 1.626 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.