În data de 21 martie, City Park Mall a găzduit Ziua Mondială a Sindromului Down, eveniment organizat de Asociația Down Est din România.

În cadrul evenimentului, peste 100 de persoane, dintre care 12 care suferă de această maladie (cu vârste cuprinse între 2 și 48 de ani) au participat la diverse activități, atmosfera fiind extrem de încărcată emoțional.

Evenimentul s-a desfășurat sub îndemnul „Diferiți, dar împreună!”, având scopul conștientizării, acceptării și integrării în viața cotidiană a persoanelor cu Sindrom Down și a fost, conform organizatorilor, un succes.

Cauza asociației Down Est din România a fost susținută, în cadrul evenimentului, prin discurs de către instructorul de fitness Paul Găman, psihologul Olga Dimancea și președintele asociației Sultan Calil.

Atmosfera a fost una extrem de încărcată emoțional, bucuria fiind prezentă pe fețele tuturor celor de față. Participanții s-au antrenat în ritm de Zumba, au dansat și au participat la jocuri interactive împreună cu trupa Suflețel, iar, la final, au servit câte o felie de tort. Câțiva dintre ei au fost suficient de îndrăzneți să se lase pictați pe față și și-au oferit îmbrățișări gratuite în semn de prietenie.

Ne bucurăm că am avut un eveniment atât de reușit. Stimați participanți, voluntari, fotograf, sponsori, parteneri și nu în ultimul rând co-organizatori dorim să vă mulțumim că ați sacrificat timpul vostru liber, în ciuda frigului și vremii nefavorabile ați fost alături de noi în City Park Mall de Ziua Mondială A Sindromului Down.

Mulțumim părinților și copiilor care au participat la acțiunea noastră. Deosebite mulțumiri sponsorilor noștri, Trupei Suflețel, lui Starlin Belen si Paul Găman, Ramonei Leonida, fotografului Lucian Gontila. Ne bucurăm că toți participanții s-au simțit bine, sperăm să facem cât mai multe astfel de activități și să-i obișnuim pe oameni să interacționeze cu persoanele cu Sindrom Down”, a declarat președintele Asociatiei Down Est din Romania, Sultan Calil.

 

(Visited 117 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.