10 nou-născuți au fost infectați cu coronavirus într-o maternitate din Timișoara. Bebelușii au fost îmbolnăviți chiar de cadrele medicale care trebuiau să aibă grijă de ei, toate mămicile ieșind negativ la testul pentru COVID19.

Deși cadrele medicale au fost confirmate pozitiv cu coronavirus la sfârșitul lunii martie, autoritățile au prelucrat testele efectuate bebelușilor cu 6 zile întârziere!

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020, însă toate testele au fost lucrate cu o întârziere de 5-6 zile!

Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

(Visited 539 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.