8 școli și licee din municipiul Constanța nu au sală de sport, în timp ce alte 16 unități de învățământ dispun de săli de sport improvizate în clase de cursuri, cu suprafața sub 60 mp.

În aceste școli și licee învață aproximativ 17.000 de elevi, care nu fac orele de educație fizică, așa cum prevede programa școlara.“, a scris Bogdan Huțucă.

Postarea liderului liberalilor constănțeni vine ca urmare a părinților care au semnat și trimis petiții către primarul Decebal Făgădău pentru a lua măsuri, fără însă a primi lămuriri la problemele ridicate.

În ultimii patru ani, sub mandatul actualului primar, nu s-a construit nicio sală de sport, nicio bază sportivă sau vreun teren de sport.

Pe de altă parte, domnul primar Decebal Făgădău a alocat doar în ultimii doi ani cluburilor sportive private suma de peste 47 milioane lei, iar anul acesta a prevăzut în bugetul local alte 27 milioane lei. Decebal Făgădău spune că așa încurajează și finanțează sportul în Constanța, lucru pe care îl contestăm cu vehemență.“, spune deputatul.

Huțucă îl acuză pe Făgădău de direcționarea a sute de mii de euro pe lună pentru salariile sportivilor legitimați și șefii cluburilor unor colegi din Partidul Social Democrat (PSD).

Cluburile de sport private nu pot avea întâietate în fața copiilor noștri, în fața școlilor și liceelor din orașul Constanța, care nu își pot susține nici măcar orele de educație fizică. Despre ce sport putem vorbi, domnule Făgădău, în Constanța, când 17.000 de copii fac orele de sport în bănci și dau probele pentru notare în jurul catedrei? Cum îi ajută pe acești elevi faptul că investiți sute de mii de euro lunar în salariile unor sportivi legitimați și conducători la cluburile colegilor dvs din PSD?“.

Bogdan Huțucă mai transmite că toți consilierii locali PNL vor propune un amendament la bugetu local al municipiului Constanța pe anul 2020, pentru demararea construirii primelor săli de sport în școlile și liceele constănțene.

„Fondurile vor fi asigurate din cele 27 milioane de lei pe care primarul Decebal Făgădău i-a pus deoparte pentru cluburile de sport private.“

Liceul Traian, Școala generală nr.37 și Școala generală nr.18 vor fi propuse pentru demararea procedurilor pentru construirea sălilor de sport în acest an, urmând ca în fiecare an investițiile să continuie cu alte unități de învățământ.

„Sunt curios domnule Făgădău dacă veți avea tupeul să vă opuneți celor 17.000 de copii din Constanța care vor să facă sport și nu au unde!“, a mai scris Huțucă.

 

(Visited 382 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.