Evenimentele ce prilejuiesc marea sărbătoare de Botez al Domnului încep de sâmbătă, 5 ianuarie, după ce IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia liturghia de dimineaţă.

Apa sfinţită va fi îmbuteliată în 200.000 de sticle pentru a fi dată credincioşilor. După slujbă, ierarhul Tomisului va merge la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă pentru a-i binecuvânta pe deţinuţi şi pentru a le duce agheasmă.

De la ora 14.00 va începe o slujbă la Hârşova, iar la final va arunca trei cruci în apa Dunării.

Duminică, pe 6 ianuarie, în ziua de Bobotează, începând cu ora 11.45, soborul de preoţi şi credincioşii vor pleca în procesiune de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Constanţa până pe faleza oraşului, unde va începe la ora 12.00 slujba de sfinţire a apei.

Din cele 200.000 de sticle cu agheasmă va fi formată Crucea Sfântului Andrei, cel care a propovăduit creştinismul în Dobrogea.

La finalul slujbei, arhiepiscopul Tomisului va arunca trei cruci în apa Mării Negre, urmând ca cei mai curajoşi şi buni înotători să le aducă la mal şi să fie binecuvântaţi.

După Marea Slujbă de la Constanţa, IPS Teodosie va merge la Ovidiu, unde va ţine o slujbă de sfinţire a apei şi la debarcaderul din localitate. Şi aici, va arunca trei cruci în apa lacului Siutghiol.

 

(Visited 510 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.