Administraţie

300 de hectare de noi parcuri și spații verzi în Constanța? PNL a depus proiectul și îl somează pe Făgădău să îi dea curs

Consilierii locali municipali ai PNL au depus astăzi la Primăria municipiului Constanța un proiect de hotărâre prin care propun înființarea de noi spații verzi în municipiul Constanța în suprafață de minim 300 hectare.

Scris de 
 pe data 
20 iulie, 2018

Proiectul de hotărâre are un singur articol, prin care îl împuternicește pe primarul Decebal Făgădău să facă toate demersurile legale necesare, inclusiv schimburi de terenuri, pentru a crea noi spații verzi în Constanța.

„Se aproba infiintarea de noi spatii verzi in municipiul Constanta in suprafata de minimum 300 Ha, prin achizitie publica de terenuri, prin expropriere conform legislatiei nationale, prin schimbarea regimului juridic al unor suprafete de teren aflate in proprietatea consiliului local Constanta, prin schimb de terenuri. Eventuala schimbare de destinatie urbanistica sa fie introdusa in Planul Urbanistic General al municipiului Constanta, avand ca destinatie unica  spatiu verde. Primarul este mandatat sa propuna Consiliului Local Municipal rectificarea bugetului local si a listei de investitii, corespunzator aplicarii articolului anterior”, se arată în proiectul de hotărâre depus de consilierii PNL Constanța.

Liderul liberalilor constănțeni, Septimiu Bourcean, cataloghează acest proiect ca fiind  „un demers urgent pentru un oraș bolnav”.

„Dacă Decebal Făgădău se va opune înseamnă că nu are nicio rușine să continue diminuarea drastică a spațiului verde începută împreună cu predecesorul său și vom constata că interesele imobiliare din Primăria Constanța sunt mai presus de cele ale constănțenilor. Avem un primar care nu a fost în stare, de mai bine de zece ani de când se află la conducerea orașului, să realizeze un Registru al Spațiilor Verzi, să actualizeze Planul Urbanistic General, documente vitale pentru municipiul Constanța. Observ că Decebal Făgădău nu are curaj să iasă în fața constănțenilor și să recunoască faptul că nu poate! Interesele sunt mai presus de sănătatea oamenilor și dezvoltarea spațiului verde nu a fost, nu este și nu va fi o prioritate reală pentru dânsul”,  a declarat Septimiu Bourceanu.

Liberalii mai acuză că primarul Decebal Făgădău sufocă orașul cu construcțiile care înghit spațiului verde, fiind, incontestabil, în ultimii zece ani, arhitectul distrugerii acestuia.

„Interesele imobiliare din Primăria Municipiului Constanța, afacerile prin interpuși, dar și banii pătați de seva copacilor tăiați în ultimul deceniu în Constanța sunt principalele puncte de pe agenda ascunsă a primarului Făgădău. Betonul este mai productiv decât un copac sau un parc pentru Decebal Făgădău și acoliții săi, în goana după bani și putere. Decebal Făgădău a prins Constanța în capcana intereselor imobiliare din Primărie. Acesta nu vrea să spună „NU” atunci când vine vorba să își țină aproape „susținătorii”. Așadar, Decebal Făgădău este cel care participă fără remușcări la acest măcel bine organizat al spațiului verde din orașul nostru. Acest lucru se întâmplă într-un oraș care are de zece ori mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor decât Baia Mare și aproape la jumătate decât cer normele Uniunii Europene. Iar pe Făgădău nu îl interesează!”, se mai arată în comunicatul de presă al PNL Constanța.

 

Actualitate