Sănătate

47 de persoane ucise de gripă. Ministerul Sănătății NU DECLARĂ EPIDEMIE

Deși numărul deceselor a ajuns la 46 de persoane, Ministerul Sănătății (MS) consideră că cifra nu este suficient de mare pentru a fi declarată epidemie de gripă.

Scris de 
 pe data 
22 februarie, 2018

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat astăzi că nu va declara epidemie de gripă, deoarece, chiar dacă numărul deceselor este mare, „specialiștii“ sunt de altă părere.

Este un număr mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat.

Sorina Pintea a mai spus că numărul victimelor va scădea, de aceea nu putem vorbi despre o epidemie.

Din această săptămână, numărul cazurilor va fi în scădere, deci nu putem vorbi de declararea unei epidemii, nu a fost vorba niciodată.

Abia acum două săptămâni s-a depăşit nivelul minim prognozat. Nivelul maxim nu a fost atins niciodată în această perioadă. Este, într-adevăr, trist că au murit totuşi 47 de oameni, dar suntem în limitele aşteptate”, a precizat Sorina Pintea.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţa, miercuri seară, că au fost confirmate alte două decese cauzate de virusul gripal.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Tulcea, care avea virus gripal tip A (H1) pdm09 şi condiţii medicale preexistente şi de o femeie în vârstă de 35 de ani, din judeţul Iaşi, cu virus gripal tip B, dar fără condiţii medicale preexistente cunoscute.

Niciunul din cei decedaţi nu era vaccinat antigripal.

 

Actualitate