Potrivit Ramonei Iliuță, până în prezent, în județul Constanța au fost înregistrate 169 de suspiciuni de gripă, 61 de cazuri fiind confirmate.

La copiii cu vârste cuprinse între 0 – 17 ani au fost 43 de cazuri.

Cu sindrom acut inferior, o patologie mai gravă, au fost înregistrate 25 de suspiciuni dintre care au fost confirmate 4, două fiind la copii”, a declarat Iliuță.

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere a început în octombrie 2019, Constanța primind 107.000 doze (mai multe ca anul trecut) majoritatea fiind folosite.

În ceea ce privește coronavirus, DSP Constanța dă asigurări că au fost urmate procedurile Centrului Național de Boli.

Avem asigurat control medico-sanitar la frontieră, în port și triaj epidemiologic pentru aeroport, vizate fiind cursele din Istanbul și Londra – unde sunt constituite primele filtre de control pentru călătorii care au istoric de călătorie în provinciile din China”, a precizat Ramona Iliuță.

De asemenea, avem informările venite de la Centrul Național de Boli Transmisibile, pentru prevenirea infecțiilor acute respiratorii, în care cetățenilor li se recomandă evitarea contactului cu persoanele bolnave.

Pentru a reduce riscul infecției cu coronavirus, este recomandată curățearea mâinilor cu apă și săpun sau o soluție pe bază de alcool, acoperirea nasului și a gurii în caz de tuse sau strănut, carnea și ouăle trebuiesc gătite bine și evitarea contactului neprotejat cu animale vii, atât sălbatice, cât și domestice. Însă igiena mâinilor este o măsură de prevenție principală și trebuie făcută riguros“, a mai transmis adjunctul DSP Constanța.

 

(Visited 408 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.