Codul Galben de ger şi ninsoare manifestat în ultimele ore la Constanţa a generat şi un fenomen mai puţin obişnuit pentru zona geografică în care ne aflăm.

Şoferii care în această dimineaţă au circulat pe drumurile din judeţ, au putut observa zone întregi în care zăpada avea o culoare portocalie/cărămizie.

Fotografiile de mai jos au fost făcute în dimineaţa acestei zile, pe drumul judeţean dintre localităţile Mihaile Kogălniceanu şi Nicolae Bălcescu din Constanţa.

Meteorologii au explicat fenomenul spunând că există în suspensie concentrații semnificative de praf saharian adus din zona de sud a Peninsulei Balcanice, în zona Turciei și spre bazinul estic al Mării Negre.

Concentraţiile de praf saharian sunt antrenate pe o circulație sud-vest nord-est, motiv pentru care în partea de sud-est a Peninsulei Balcanice, în zona Turciei, se vor înregistra la nivelul solului concentrații mai mari de praf saharian, pentru că în aceste zone sunt precipitații care să ajungă la sol“, a explicat meteorologul Gabriela Băncilă, citată de Digi24.

 

(Visited 531 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.