Dacă ar derula anii, nu cred că s-ar mai recunoaște. Cine erau, de unde au plecat și unde au ajuns. O analiză realistă ar puncta câteva aspecte pe care niciun oficial sau angajat din MApN nu le-ar putea contesta.

Liga Militarilor Profesioniști a devenit cel mai de temut, respectat și curtat partener de dialog din MApN. Nicio altă categorie de militari din Armata Română nu are o voce atât de bine auzită. Și nu vorbim de sindicate, asociații sau alte forme de reprezentare socio-profesională. Ci vorbim despre o mână de oameni care a arătat unei armate întregi că se poate. Se poate să fii ascultat fără să fii tupeist sau obraznic, se poate să primești ce ți se cuvine fără a pleca capul sau a implora.

Liga Militarilor Profesioniști a reușit în câțiva ani ce nu a reușit nimeni în toată istoria ultimului secol a Armatei Române. A reușit să facă vocea militarilor auzită. A reușit să fie un partener de dialog credibil și respectat chiar la vârful Ministerului Apărării. Dar mai presus de toate, LMP a reușit să unească militarii, indiferent de armă, unitate sau localitate.

Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că această transformare s-a produs greu, având în față mentalități și rigori ce nu puteau să înțeleagă că la masa discuțiilor cu cei mari se pot așeza militarii profesioniști. Inițial, au avut un șoc. Apoi s-au speriat de puterea pe care putea să o aibă o masă uriașă de oameni disciplinați, dar muți și orbi. Muții au prins glas, orbii au demonstrat că au vederea ageră.

Revenind la întâlnirea de duminică, Consiliul Director al Ligii Militarilor Profesioniști s-a întrunit la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand” Filiala Constanța, cu participarea reprezentanților din unități și de la nave ai membrilor LMP, fiind un bun prilej de analiză a activităților desfășurate, de autoevaluare, de premiere a unor militari profesioniști.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat următoarele puncte:

1. Raport de activitate pentru anul 2017 și prezentarea activităților realizate până în martie 2018;
2. Propuneri de activități pentru anul 2018;
3. Acordarea premiului “Ionel Gheorghiță Drăgușanu” pentru anul 2017;
4. Acordarea titlului de Membru de Onoare al Ligii Militarilor Profesioniști;
5. Susținerea activității sportive a unui membru;
6. Acordarea unei plachete de excelență;
7. Interimatul a două funcții de vicepreședinte.


Prezentarea raportului de activitate pentru anul 2017 și a activităților realizate până în martie 2018 a fost făcută de către președintele LMP Dănuț Albu, care a adus în atenția celor prezenți demersurile făcute la factorii decidenți din MApN, vizând îmbunătățirea condițiilor socio-profesionale pentru Corpul SGP.

Tradiția acordării premiului “Ionel Gheorghiță Drăgușanu” a fost respectată și în acest an, Alexandru Condeescu primind premiul pentru cel mai bun militar profesionist al anului 2017, rezultatele sale profesionale, comportament civic și devotament față de Ligă, de la câștigătorul premiului pentru anul 2016, Daniel Mitran.


De asemenea, în semn de prețuire și recunoaștere a sacrificiului în slujba țării, președinte Dănuț Albu a decernat placheta prin care i se acordă titlul de Membru de Onoare cap. Marcel Neagu, militar erou al Armatei Române, rănit în teatrul de operații Afganistan, în data de 25 septembrie 2016.


Mai multe informații despre aceste eveniment puteți găsi pe siteul ligamilitarilorprofesionisti.ro

(Visited 2.920 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.