Reclamele Telekom care au intrat în atenția CNA sunt cele în care se promite „Internet fix instant la priză, fără pereți găuriți și cabluri în plus și merge cu tine unde vrei, la doar 24 de lei pe lună!”.

Cazul a ajuns în atenția CNA ca urmare a unei autosesizări din partea lui Radu Herjeu, membru CNA, după ce a aflat că mai multe persoane au încercat să achiziționeze routerul promovat în campanie, dar au fost refuzate, pe motiv că locuiesc într-o zonă în care există acces la cablul Telekom și, prin urmare, li s-a oferit internetul fix, prin cablu (adică, varianta tradițională, „cu găuri în pereți”), informează paginademedia.ro

Toată lumea vrea să scape de cablurile din casă, dar, de fapt, nu scapi de cabluri pentru că nu ți-l dă dacă ești în zona de acoperire cu cablul. Cum „scapi de cablu” dacă nu mi-l dați decât dacă nu am cablu?

Asta e o fractură logică. În al doilea rând: unde scrie că routerul WiFi are performanțe mult mai mici decât cablul? Unde se spune în spotul dumneavoastră că acesta este o situație de avarie pentru cei la care nu poate să ajungă cablul? Că de fapt asta este.“, a declarat Radu Herejeu în cadrul ședinței.

CNA a redat următoarele probleme legate de reclama celor de la Telekom:

  • Nu se menționează faptul că routerul Smart WiFI îl primesc doar cei care locuiesc într-o zonă în care nu există cablu Telekom.
  • Nu se menționează în spot că Telekom comercializează două dispozitive diferite (unul îl primești gratuit, în timp ce pentru altul – cel prezentat în reclamă – este contracost)
  • Telespectatorul nu are timp să citească tot textul scris cu litere mici, din cadrul spotului.
  • Nu se menționează că viteza la internetul prin router este inferioară cele de pe cablu

Reprezentanții Telekom au anunțat că au făcut o serie de modificări pe spoturile Telekom, după ce acesta a fost discutat și de Consiliul Român al Publicității (RAC), care a făcut la rândul său o serie de sugestii.

Articolul complet, pe paginademedia.ro

 

(Visited 1.798 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.