Abia la trei săptămâni după avertismentul emis de austrieci, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM) a pulblicat o informare prin care la rândul său avertizează asupra faptului că AUR DERM MIMOSA este un produ ce ar putea avea efecte negative asupra sănătății.

Crema a fost notificată ca și produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conținând în realitate substanțe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens.

Produsul nefiind înregistrat ca și medicament, ANMDM a întreprins toate demersurile care se impuneau în acest caz, în limita de competență a instituției.

Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătății persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenționează pacienții, publicul larg să nu achiziționeze AUR DERM CREMA CU MIMOZA, SMIRNA ȘI PROPOLIS, aflat încă pe piață, pana la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului“, transmite ANMDM.

Reamintim că autoritățile de la Viena au intrat în alertă după ce pe piața medicamentelor din Austria a apărut produsul românesc „AUR DERM MIMOSA“.

Autoritatea Federală pentru Siguranță în Sistemul de Sănătate din Austria (BASG) a publicat pe 19 decembrie 2018 un avertisment cu titlul “Pretinsul produs natural este în realitate un medicament falsificat“, referindu-se la produsul romanesc „AUR DERM MIMOSA.

BASG avertizează că produsul nu respectă compoziția scrisă de etichetă și în prescripții, conținând substanțe precum Diclofenac, Lidocain, Benzocain, Procain, Clobetasolpropionat și Ketoconazol, asta deși produsul este etichetat ca fiind unul 100% natural.

În urma unor teste efectuate de Institutul de Control al Medicamentelor din Austria, s-a constat că produsul, prezentat ca unul naturist, conține substanțe sintetice puternice, a căror prezență nu este menționată nicăieri. Mai mult decât atât, substanțele aflate în conținutul produsului pot da dependență și pot avea efecte secundare periculoase, mai ales asupra copiilor.

Potrivit indicațiilor de pe ambalaj, „AUR DERM MIMOSA“ poate fi folosit pentru:
– psoriazis, zona zoster, eczeme, alergii și arsuri care se vindecă greu
– reducerea durerilor și accelerarea vindecării rănilor
– tratarea acneei și a infecțiilor fungice
– ajută la tratarea herpesului

Potrivit prezentărilor de pe site-urile farmaciilor românești, produsul este unul naturist, care are în compoziție Mimoza 3%, Smirna 3%, Propolis 3%, excipienti pana la 100g (tanine, saponine, alcaloizi, arazinoza, xiloza, fîtosteroizi, ramnoza)

Produsul este vândut în magazinele plafar, precum și în farmaciile on-line, dar și pe platforma online e-mag, la prețuri între 20 și 30 de lei.

Potrivit recenziilor, majoritatea celor care au folosit acest produs se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de efecte.

În realitate, efectul este unul puternic și imediat nu din cauza conținutului naturist al cremei, ci pentru că produsul conține un adevărat cocktail de substanțe sintetice puternice, pe care medicii dermatologi evită să le prescrie din cauza efectelor secundare, mai ales pe termen lung.

 

(Visited 11.178 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.