După ce l-a snopit în bătaie pe Andrei, Daniel Stratulat a fost reținut de polițiști și prezentat instanței de procurori cu propunere de arestare. Însă, ulterior, adolescentul a fost plasat de judecători în arest la domiciliu.

Decizia a fost dată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor, din infracțiunile de vătămare corporală și tulburarea ordinea și tulburarea ordinii şi liniştii publice, în infracţiunile de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au formulat cerere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 01.02.2020, orele 13.30, în timp ce afla pe bd.1 Decembrie din Mangalia, pe fondul unor dispute anterioare, inculpatul minor S. D. M., i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore I. A. C., producându-i leziuni care i-au pus viaţa victimei în pericol prin hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unei fisuri de arteră vertebrală dreaptă, prognostic rezervat“, se arată într-un comunicat.

În baza problelor, procurorul de caz susține că inculpatul i-a aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut victima să se dezechilibreze și să cadă, iar în cădere inculpatul a continuat să-l lovească cu pumnii și picioarele, până când a rămas inconștientă la pământ, fapte ce au dus la tulburat ordinea și liniștea publică în zonă conflictului.

Luni, 17 februarie, judecătorii Tribunalului Constanța au admis cererea procurorului şi a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv faţă de inculpatul minor, pe o perioadă de 30 de zile.

Amintim că pe 1 februarie, Andrei Ivan, din Mangalia, a fost bătut până a intrat în moarte cerebrală de Daniel Marian Stratulat. Tatăl lui Andrei, Petrișor Ivan, a spus că băiatul său i-a spus cu o seară înainte că este ameninţat.

Vezi acici VIDEO cu momentul agresiunii.

Cei doi s-au întâlnit pe stradă iar Andrei a fost bătut până a rămas fără suflare. Până la venirea echipajului SMUR, doi tineri i-au făcut victimei masaj cardiac. Inițial, el a fost dus la spitalul din Mangalia şi apoi transferat la Constanţa.

De atunci, copilul se află internat la Terapie Intensivă. „Este tot în moarte cerebrală. Pulsul inimii este 86, temperatura corpului este 34 grade, iar tensiunea este stabilă“, spune tatăl, care vrea să-și transfere copilul la un spital din străinătate.

În timp ce agresorul se afla în arest la domiciliu, a postat un mesaj pe Facebook. „Îmi pare rău că am pierdut focurile cu toţi. Au fost nişte probleme şi nu am putut să dau snap. Asta e telefonu lu tata că al meu e la poliţei Va pwp pe toţi“, a scris agresorul pe pagina de Facebook.

 

(Visited 3.283 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.