Întreaga poveste a pornit după ce în mediul on-line a apărut reclamația unei doamne, care susține că după ce a cumpărat acest produs, în 2 ore după ce l-a pus la marinat cu apă și sare, pielea puiului, înainte galbenă, s-a decolorat și a devenit albă, ca la puii industriali.

În fața acestor reclamații, compania susține că în hrănirea acestor pui se folosesc doar ingrediente naturale, iar schimbarea culorii pielii poate fi cauzată de expunerea cărnii la anumite condiții, cum ar fi mediul salin sau frigul.

Iată comunicatul de presă al celor de la Agricola:

Culoarea galbena a acestui pui (rasa Hubbard, cu creștere lentă), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetala (din care 70% porumb și grâu, soia, șrot de floarea soarelui, gluten de porumb, faină de gălbenele, minerale).

Putem observa această culoare gălbuie, în comparație cu puiul așa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub formă de grăsime (distribuită anatomic în proporții diferite, de exemplu mai multă și mai galbenă pe interiorul pulpei, decât pe exteriorul acesteia) și chiar în țesutul muscular (în carne).

Oricine a consumat acest pui în ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinsecă a cărnii. Epiderma, stratul superficial de la suprafața tegumentului, în contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumită temperatură (la opărire de exemplu), suferă transformări. Acest fenomen se poate observa într-o mai mare sau mai mică măsură la orice tip de carne.

Vă asigurăm că această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale și că nu utilizăm nicio substanță artificială în hrana puilor”, a declarat Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar.

Citește aici întreaga poveste: „Puiul Fericit” de la Agricola s-a decolorat în frigider. „Nu mai este galben, ca cel de curte, ci în pete ca dalmațianul”

 

(Visited 4.672 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.