Actualitate

Ai polița RCA la Euroins? Iată ce opțiuni ai pentru a nu rămâne cu mașina neasigurată

Polițele RCA de la Euroins mai sunt valabile până la 8 septembrie 2023.

Scris de 
 pe data 
16 iunie, 2023

După pronunțarea deciziei de faliment a companiei de asigurări Euroins, șoferii care dețin poliție RCA Euroins trebuie să știe că asigurările lor mai sunt valabile până la data de 8 septembrie.

Potrivit Digi24.ro. deținătorii de polițe RCA emise de Euroins au două variante mai departe: pot denunța polița până la data de 8 septembrie și își pot recupera diferența de primă sau pot solicita plata restituirii de primă după data denunțării automate. Totodată, mai există varianta ca lichidatorul să denunțe polițele înainte de 8 septembrie.

Cei care doresc denunțarea poliței până la data de 8 septembrie trebuie să se adreseze asiguratorului Euroins SA printr-o solicitare transmisă la adresa de email: reziliere@euroins.ro

Mai departe, se poate trece la recuperarea diferenței de primă, care va fi restituită de către FGA, pe baza unei Cereri de plată restituire primă, disponibilă online, pe site-ul FGA.

Cei care doresc să aștepte denunțarea automată a polițelor RCA Euroins, pe 8 septembrie, nu se vor mai adresa companiei, ci direct FGA.

Conform legii, asigurații Euroins SA, dupa data de 8 septembrie 2023, se vor putea adresa direct FGA cu o cerere de plată restituire primă pentru a solicita restituirea diferenței de primă pe perioada rămasă neacoperită.

Dacă lichidatorul judiciar denunță polițele înainte de data de 8 septembrie 2023, asigurații vor trebui să încheie polite de asigurare la alți asigurători prezenți pe piața din România, din următoarea zi. De asemenea, își vor putea recupera diferența de primă, prin depunerea cererii de restituire primă direct la FGA.

Actualitate