Actualitate

Polițele RCA Euroins mai sunt valabile până pe 8 septembrie 2023

Polițele RCA Euroins nu vor mai vi valabile după data de 8 septembrie 2023!

Scris de 
 pe data 
9 iunie, 2023

Tribunalul București a confirmat vineri, 9 iunie 2023, insolvența companiei de asigurări Euroins, constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară printr-o decizie în luna martie, a anunțat organismul de supraveghere financiară. Sentința nu este definitivă, dar este executorie.

Astfel, polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi.

După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura falimentului societății de asigurare, arată ASF într-un comunicat remis vineri, preluat de digi24.ro.

„În acest context, potrivit legislației în vigoare, ASF anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023). După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi”, se mai arată în comunicat.

Autoritatea mai precizează că „atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA)”.

Actualitate