Luni şi marţi în zonele centrale, sudice şi de răsărit, scăderea temepraturilor va fi accentuată. Marţi, vom avea maxime de 5-6 grade în vestul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 13-14 grade în Capitală. Meteorologii anunţă schimbări bruşte ale vremii. De la temperaturi de vară, vom trece, peste noapte, la temperaturi chiar şi cu 10 grade mai mici.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu a declarat că vremea nu se va schimba radical, dar răcirea va fi accentuată. „Răcirea accentuată va fi marţi. Până marţi, vor mai scădea temperaturile un pic, dar marţi se petrece coborârea de 10 grade. Dacă, până marţi, valorle termice încă mai trec de 20 de grade, în mare parte din ţară, spre 24 de grade în SE, marţi avem maxime sub 20 de grade, în toată ţara, între 7 şi 16, 17 grade, pe litoral. În Capitală, vom atinge 13 grade“, a spus Elena Cordoneanu.

Miercuri, sistemul noros o să iasă din ţară. „Dar chiar şi cu soare, tot rece o să fie. Intrăm pe procesul de creştere care va continua joi, vineri, sâmbătă, duminică, şi vom ajunge la date normale”, a mai spus Elena Cordoneanu.

Instabilitatea atmosferică, însă, va fi accentuată. Ploile vor cuprinde treptat toată ţara. Vom avea descărcări electrice, vânt cu modificări ce pot lua aspect de vijelie, dar şi fenomene de instabilitate accentuată.

De altfel, aplicaţia AccuWeather anunţă o tornadă pentru Bucureşti, unde se vor înregistra vijelii, descărcări electrice şi grindină. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantităţi de apă însemnate, 15 – 25 l/mp şi izolat, posibil, peste 30- 35 l/mp”, se arată în prognoza ANM, informează adevărul.ro

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la Digi24 că există posibilitatea închiderii şcolilor în condiţiile în care meteorologii anunţă zile cu fenomene extreme severe.
„Fără îndoială. Cum să punem copiii sub risc? Ar fi abolut inacceptabil”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a subliniat încă că decizia se ia la nivel local, în funcţiile de situaţiile care apar zonal.

„Nu ia ministrul decizia. O ia fiecare autoritate locală, directorul şcolii cu autoritatea locală, în situaţiile pe care vremea le generează acolo.

Nu închidem toate şcolile”, a explicat Ecaterina Andronescu.

(Visited 3.034 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.