Una dintre adolescentele din grup, fiica unui ambulanțier al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui, a fost pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, dusă de tatăl său, deoarece prezenta semne de raceală, potrivit Adevarul.ro.

Tânăra a fost testată pentru COVID-19, apoi a plecat acasă. Adolescenta nu a mai așteptat rezultatele testului și a plecat împreună cu prietenii la mare. Din cauza numărului mare de solicitări, rezultatele testelor COVID-19 nu mai pot fi comunicate pacienților în termen de 24 de ore, așa cum se întampla până nu demult.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, la Costinești, cei 30 de tineri s-au cazat la vile și la pensiuni particulare.

În cursul zilei de 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat că fiica ambulanțierului este infectată cu SARS-CoV-2. În aceeași zi, tatăl adolescentei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanță a SAJ Vaslui pentru a-și aduce fiica la spitalul din Bârlad, unitatea suport pentru pacienții COVID-19 din județul Vaslui.

Pe lângă fiica ambulanțierului, o altă tânără, prezentă și ea la majorat și ulterior pe litoral, a primit confirmarea că este infectată cu virusul SARS-Cov-2.

Conducerea DSP Vaslui a precizat că situația este foarte dificilă în cazul de față, deoarece și alți tineri din grupul aflat pe litoral prezintă simptomatologie specifică COVID-19.

”Au fost trimise pe litoral două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui pentru a aduce două dintre grupuri de tineri. Încercăm să îi aducem în grupurile care s-au organizat la plecare. O altă autospecială ISU urmează să plece mâine dimineaţă spre Costineşti pentru a-i aduce pe ceilalţi tineri.

O parte dintre ei prezintă simptomatologie COVID-19. (…) Este un volum de muncă uriaş, abia reuşim să facem faţă. Iar dacă la noi este situaţia aşa, gândiţi-vă ce presiune este pe cadrele medicale.

De aceea noi aşteptăm mai multă responsabilitate din partea populaţiei. În cazul de faţă, comportamentul părinţilor este unul care ne-a dezamăgit profund.”, a declarat, pentru Adevărul, Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

17 tineri au fost deja aduși la Vaslui, iar pentru restul de 13 se va organiza un al doilea transport. DSP Constanța stabilește cu cei de la DSP Vaslui organizarea unui alt transport special, pentru a-i aduce acasă pe toți cei 30 de tineri de la Costinești.

 

(Visited 1.412 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.