Timp Liber

Amenajarea living-ului în stil scandinav

Sursa de imagine: Antoha713 / Shutterstock.com

Dacă ţi-ai propus să ai un spaţiu interior bine organizat, luminos, deschis şi minimalist, atunci ar trebui să îţi îndrepţi atenţia către stilul scandinav. Influenţa nordică va aduce casei tale un aer original, prin limpezimea şi claritatea care vor pune stăpânie pe întregul interior, atât prin materialele folosite la construcţia casei, cât şi prin piesele de mobilier şi accesoriile specifice.

Scris de 
 pe data 
22 iunie, 2022

Stilul scandinav înseamnă simplitate şi bun gust, accesorii discrete şi practice, piese de mobilier minimaliste, ferestre mari, podele din lemn şi multe elemente naturale.

Mobilierul scandinav

Abordarea scandinavă înseamnă funcţionalitate, astfel că mobilierul adoptat presupune piese joase, într-o cromatică neutră şi cu un design simplu. Alegând câteva canapele în tonuri neutre, vei conferi living-ului tău un aer aparte, punctând un plus de culoare şi vitalitate prin elementele decorative alese, cum ar fi pernuţele de decor sau micile piese ornamentale simple. Piesele de mobilier trebuie să fie rezistente şi practice, mai puţin impunătoare şi opulente. Există o varietate mare de canapele în stil scandinav ce pot pune în valoare locuinţa ta. Trebuie să ţii cont de dimensiune, paleta cromatică şi design, înainte de a selecta varianta potrivită. 

Zugrăveala şi iluminatul

Stilul scandinav presupune o zugrăveală în alb, maro sau gri, astfel că vei alege una dintre aceste abordări pentru living-ul tău. Poţi da un plus de culoare alegând un tapet gri, punctat discret cu mici imprimeuri în tonuri de roz pal. Iluminatul natural va fi asigurat prin  ferestrele de mari dimensiuni, care nu vor fi încărcate cu perdele şi draperii, ci doar cu un rând discret de jaluzele uşoare. Pentru iluminatul artificial, poţi adopta lămpile suspendate realizate în special din aliaje metalice sau elemente naturale, cum ar fi  lemnul  sau hârtia. Adoptă iluminatul stratificat sau partajat, astfel încât să vizezi în mod special zonele cu trafic mai intens. 

Podeaua

O podea în stil scandinav înseamnă o podea din lemn natur. Astfel, pentru livingul tău alege un tip de parchet care să ofere aspectul plăcut şi natural al lemnului, creând cadre echilibrate cu tocurile ferestrelor şi uşilor. Alege să nu acoperi frumuseţea parchetului cu multe piese de mobilier sau de decor, ci adoptă covoare de mici dimensiuni, în tonuri calde şi plăcute. Fie că optezi pentru covoare cu păr scurt, covoare cu par lung sau variante tesute, aceste decorațiuni vor îmbunătăți estetica locuinței. 

Accesorizarea interioară

Design-erii care apreciază acest stil, acordă o foarte mare atenţie accesorizării interioarelor scandinave cu piese de mobilier recondiţionat, cu elemente vechi, cărora le oferă un aspect nou  şi o nouă destinaţie. Astfel, te poţi inspira din acest trend şi îţi poţi accesoriza living-ul cu o vitrină veche pe care să o transformi într-o bibliotecă mică şi discretă, cu un orologiu vechi, cu un balansoar recondiţionat sau cu un fotoliu interesant şi confortabil.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate