Actualitate Constanța

Amenzi pentru cei care își „rezervă“ locul de parcare cu bidoane, găleți sau vechile plăci din metal

Primăria Constanța informează că persoanele care blochează locurile de parcare cu diferite obiecte vor fi amendate. De asemenea, sunt oferite indicații despre cum trebuie semnalizat locul de parcare, conform Regulamentului parcărilor publice aprobat anul trecut. Vechile placi din metal nu mai sunt valabile.

Scris de 
 pe data 
2 februarie, 2022

Reprezentanții primăriei spun că cei care blochează locurile de parcare folosind lăzi, bidoane sau alte obiecte că sunt pasibili de amendă. „Ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500-1000 lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice“, se arată într-o informare oficială.

Conform Regulamentului parcărilor aprobat anul trecut semnalizarea locului de parcare se poate face numai prin folosirea de marcaje speciale, indicatoare și panouri informative.

Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte anumite caracteristici: plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de 2 mm, vopsite cu grund și vopsea galbenă. Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de 3 cm iar sintagma „rezervat” va fi boldată.

Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm. Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare, conform schiței eliberate de către administratorul parcării“, transmite Primăria Constanța.

„Direcția Generală Poliția Locală Constanța vă roagă să sesizați orice aspect legat de ocuparea domeniului public cu diverse obiecte la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro. Prin semnalarea acestor situații, sprijiniți echipajele operative aflate în teren să pună în practică mult mai repede măsurile legale ce se impun.“

Sursa foto: Primăria Constanța

Actualitate