Actualitate

AMVVD acuzată că face legi doar pentru câteva persoane. „Au uitat de veterani. Ce vină am eu că în 4 ani de misiuni nu am fost rănit?”

Proiectul de lege privind recunoașterea meritelor Veteranilor din Teatrele de Operații și a militarilor de pe Teritoriul României este aspru criticat de militarii veterani, acuzând că această inițiativă a fost concepută doar pentru beneficiile unui grup foarte restrâns.

Scris de 
 pe data 
9 iulie, 2019

Asociația Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități, cea care a stat în spatele elaborării acestui proiect de lege, este acuzată că a uitat complet de militarii veterani.

„Am lucrat 20 de ani în MApN, am fost de 7 ori în teatrele de operații, sunt veteran în adevăratul sens al cuvântului. Sunt total revoltat de ceea ce încearcă Asociația Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități să facă prin această lege, care, practic, ne aruncă pe noi, cei care am luptat cu adevărat în zonele de război, la coșul de gunoi. Au făcut un proiect de lege prin care ni se promitea că veteranii vor primi o indemnizație în plus de 1.000 lei la pensie. În realitate, suma propusă era de 400 de lei.

Însă, pentru cei răniți, adică pentru o mână de oameni printre care și președintele AMVVD și finul acestuia, se acordă indemnizații lunare de până la 15.000 lei, în cuantumul a 3 salarii medii. Adică eu care am petrecut 4 ani în teatrele de operații cu arma în mână să iau 400 de lei, iar unul care a călcat în teatrul de operații pentru prima dată și după 5 zile a fost rănit să primească 15.000 lei. Stau și mă întreb cu ce sunt mai presus acești oameni față de mine?Am 4 ani în misiuni și probabil că singura mea vină este că nu am fost rănit.

Inițial s-a plecat de la premiza că pentru a fi veteran trebuie să ai cel puțin 2 ani în teatrele de operații. Acum ei au redus la 6 luni, ca să dea cât mai bine în statistici. O să ajungem o armată de veterani, în care după 3 zile de misiune se rănește și iese cu pensii de sute de milioane. E prea sfidător față de noi ceilalți care chiar am luptat.

Vreau să vadă toți veteranii și toți membrii ce încearcă să facă cu adevărat AMVVD. Ei trag tare pentru că președintele Apostol este rănit și beneficiază de aceste drepturi.

Este umilitor pentru o societate în care sunt 3 milioane de pensionari cu 500 lei să vii și să îți ceri pentru tine asemenea sume. Au beneficiat de simpatia și bunăvoința opiniei publice, dar au trecut în profitori”, ne-a declarat un militar care a petrecut, adunați, 4 ani în teatrele de război. Fiind cadru militar activ, acesta nu a vrut să i se facă public numele din cauza rigorilor militare.

Surprinzător, pe același subiect ne-a contactat și un alt militar, subofițer într-o unitate din București.

„Este incredibil cum una dintre prevederile legii vizează strict o persoană: finul președintelui AMVVD, și el rănit în teatru de operații. Domnul acesta, după ce a fost rănit, și-a putut angaja potrivit legii soția în cadrul MApN. Acum, dânsul a divorțat și s-a recăsătorit și prin proiectul de lege al AMVVD se dorește ca toate soțiile, indiferent de câte ori se recăsătorește militarul rănit, să poată fi angajate în Armată. Chiar se ia în bătaie de joc onoarea militară și vânează privilegii doar pentru o mână de oameni. Ei nu fac nimic pentru militarii din teatrele de operații și de aceea le pleacă oamenii pe capete din Asociație.

Mai mult, potrivit proiectului de lege, vor să li se deconteze deplasarea de acasă la locul de muncă și retur cu mașina personală. De asemenea, au dreptul la călătorii gratuite pe teritoriul cu orice mijloc de transport public, de la avion până la tren, iar dacă nu se folosește de acest drept trebuie să i se dea un salariu mediu drept compensație. Este incredibil! Vorbim de peste 100 milioane lei vechi în total pe lună”, ne-a declarat militarul.

Postăm AICI proiectul de lege inițiat de senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu și asumat public de AMVVD. De asemenea, precizăm că această inițiativă a primit aviz negativ și raport prin care Guvernul României informează Parlamentul că NU SUSȚINE acest proiect de lege.

Comentariile și mesajele dvs le așteptăm pe adresa de email constantadeazi@gmail.com.

De asemenea, având în vedere că reprezentanții AMVVD nu au răspuns solicitărilor noastre pentru un punct de vedere, reiterăm mesajul că ne pot trimite opinia dânșilor referitoare la acuzațiile aduse, la adresa de email: constantadeazi@gmail.com.

 

Actualitate