Eveniment

ANAF are o nouă țintă: comercianții din toată țara care au luat marfă din Dragonul Roșu

ANAF continuă seria de controale la comercianții din complexul Dragonul Roșu, de la marginea Bucureștiului, ajungând la amenzi și confiscări de 12 milioane de euro, și avertizează și comercianții cu amănuntul care au luat marfă din centrul angro că vor fi și verificări ulterioare.

Scris de 
 pe data 
5 aprilie, 2019

În perioada 11–31 martie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF au derulat operațiunea „Integrum” și au verificat 460 de firme. Inspectorii antifraudă spun că au dispus 586 de sancțiuni cu amendă contravențională, în cuantum total de 8,54 milioane lei, și confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte justificative, în valoare totală de 49,48 milioane lei.

Operațiunea „Integrum”, aflată în desfășurare, a fost declanșată deoarece „inspectorii DGAF au identificat lanțuri tranzacționale frauduloase de aprovizionare cu bunuri și mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spațiile din Dragonul Roșu”, mai spune ANAF.

Printre obiectivele prioritare ale conducerii actuale a Ministerului Finanțelor Publice și a Agenției Naționale de Administrație Fiscală se numără destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

Atenționăm clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final” – transmiteANAF.

Dragonul Roșu este un imens complex comercial situat la periferia Bucureștiului, lângă orașul Voluntari. Compania Dragonul Roșu SA a fost înființată în anul 2003 și reprezintă compania din grupul de firme Niro ce dezvoltă proiectul Chinatown. Parte a proiectului Chinatown, zona comercială Dragonul Roșu a devenit cunoscută în special pentru comerțul cu mărfuri chinezești și evaziune fiscală. Zona comercială Dragonul Roșu cuprinde peste 5.000 de magazine, zece restaurante, 3.500 de metri pătrați de birouri și 4.000 de locuri de parcare.

 

Actualitate