Președintele Sanitas Constanța, Nicolae Manea, anunță că de al Constanța au venit la proteste peste 600 de persoane.

Am plecat peste 650 de oameni. Numai de aici plecăm 4 autocare, 200 şi ceva de oameni. Au plecat începând cu ora 5 de la Negru Vodă, de la toate centrele de acolo, a plecat un autocar de la Spitalul Municipal Medgidia, de la Sanatoriul Balnear, de la Eforie Nord. Au plecat 3 autocare de la Techirghiol. Pleacă autocarul şi de la Spitalul Orăşenesc Hârşova şi de la Spitalul Municipal Mangalia. Suntem foarte mulţi! Ce mesaj! Vrem să avem o lege a salarizării corectă, care să fie în beneficiul tuturor salariaţiilor, nu acceptăm să fie în beneficiul a 80 la sută”,  a declarat Nicolae Manea pentru Digi24.

De asemenea, liderul Sanitas Dolj, Ileana Ionescu, susține că salariile nu s-au mărit, așa cum s-a promis și că acesta este motivul care i-a determinat pe angajați să iasă în stradă.

Cel mai mare număr din Sănătate: la muncitori, la TESA, la infirmiere, oamenii care lucrează, sunt baza spitalului. Practic, nu se măreşte nimic, nici salarii şi nici sporuri. Şi se spune că peste 4 ani. Peste 4 ani când? Când inflaţia este în halul în care este! Oamenii ăştia sigur că nu mai pot să stea”, a afirmat Ileana Ionescu.

Totodată, președintele Sanitas Iași, Iulian Cobzaru semnalează că cei mai mulți angajați din orașul pe care îl reprezintă au înregistrat mari pierderi la salarii.

Chiar dacă bugetul de salarii a crescut, aceste fonduri au fost distribuite către angajați într-un mod nedrept, peste 600 de angajați din Iași înregistrează diminuări pe venituri între 300 și 1.300 de lei”, a povestit Iulian Cobzaru.

Nemulțumiri au fost semnalate și de liderul Sanitas Bihor, Adrian Vladu, care acuză că miniștrii nu înțeleg problemele angajaților din sănătate.

Cel mai tare ne doare plafonul de 30%, nu ne putem încadra în acel 30% și doamnele ministre, și a Sănătății, și doamna Olguța, nu înțeleg acest lucru”, a afirmat Adrian Vladu.

În condițiile în care la protest sunt așteptați aproximativ 10.000 de oameni, poliția Brigăzii Rutiere a anunțat restricții de trafic în Capitală.

Începând cu ora 9:00, circulația a fost interzisă pe Șoseaua Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei și va rămâne așa până la ora 14:00. De asemenea, polițiștii recomandă șoferilor să evite zona Piața Victoriei, în același interval.

Mobilizarea din fața Guvernului a fost anunțată de reprezentanții Sanitas încă de săptămâna trecută. Aceștia pregătesc și o grevă de avertisment pe 7 mai, dar și o grevă generală pe 11 mai.

 

(Visited 148 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.