Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 02.09.2019 – 09.09.2019

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice, estice și sud-estice. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 09.09.2019 – 16.09.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei în estul și sud-estul țării, iar în rest vor fi ușor excedentare.

Săptămâna 16.09.2019 – 23.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice dar și ușor deficitar în regiunile sudice. În restul teritoriului, cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale ale intervalului.

Săptămâna 23.09.2019 – 30.09.2019

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

(Visited 313 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.