Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza pentru această săptămână. Meteorolgii ANM anunță un val fără precedent de caniculă în România. Se vor atinge temperaturi neobișnuite și va fi cea mai călduroasă perioadă din această vară.

Începând de miercuri, 7 august, se încălzeşte în toată România. Temperaturile cresc de la o zi la alta, astfel că, în weekend vor fi înregistrate temperaturi cuprins între 35 – 39 de grade Celsius.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unități, astfel că temperaturile resimțite de corpul uman vor depăși 40 de grade Celsius.

Meteorologii spun că nu vom scăpa de temperaturile caniculare prea curând. Va fi cald, cel puţin, până săptămâna viitoare.

Dacă deja s-a instalat canicula, trebuie să țineți cont de următoarele reguli:

Rămâneţi în casă şi limitaţi expunerea la soare;

Mâncaţi regulat, echilibrat şi uşor. Evitaţi utilizarea sării;

Beţi multă apă;

Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora;

Limitaţi pe cât posibil consumul de băuturi alcoolice;

Purtaţi haine uşoare, răcoroase, colorate deschis care acoperă cat mai mult pielea. Protejaţi-vă faţa şi capul purtând o pălărie cu boruri largi;

Nu lăsaţi niciodată copiii sau animalele singure în autovehicule închise;

Evitaţi muncile extenuante în partea cea mai călduroasă a zilei;

Utilizaţi un sistem de contact permanent cu o altă persoană şi luaţi pauze frecvente;

Luaţi suplimente. Magneziul şi potasiul sunt minerale vitale pe timp de caniculă.

Specialiştii spun că atât cei care au probleme cu inima, cât şi cei sănătoşi să consume alimente bogate în magneziu şi potasiu deoarece lipsa acestor două minerale poate duce la tulburări cardiace.

Medicii recomandă ca atunci când sunt 40 de grade afară un organism sănătos care transpiră excesiv poate să ia suplimente pe bază de potasiu şi magneziu.

 

(Visited 1.026 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.