Potrivit meteorologilor, în ziua de duminică, 18 martie, în intervalul orar 8.00 – 23.00, vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei.

În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20 – 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55 – 65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

De asemenea, ANM anunță că vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Sâmbătă, 17 martie, este ultima zi din următoarea perioadă în care vremea va fi frumoasă și se vor înregistra temperaturi de până la 15 grade la Constanța.

Temperaturile vor începe să scadă începând din noaptea de duminică, când va fi -1 grad. Ziua de duminică vine cu ploi, vânt puternic și temperaturi cu minus.

Luni, 19 martie, abia dacă se vor înregistra maxime de 3 sau 4 grade Celsius pe timpul zilei, cu nori și ploi slabe.

Însă de marți, 20 martie, va trebui să reveniți la hainele gorase deoarece se anunță între -1 și -2 grade, vânt puternic și ploi amestecate cu ninsoare.

Va continua să ningă și în cursul nopții de miercuri, iar viscolul își va face simțită prezența în anumite zone din Dobrogea. Meteorologii mai informează că joi, 21 martie, vor fi între 0 şi 2 grade, dar va fi mai mult lapoviţă. Vremea se va însenina în cursul zilei de vineri, cu temperaturi ce vor continua să crească ușor inclusiv sâmbătă și duminică.

 

(Visited 265 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.