„Până acum, am văzut pacienți nevaccinați care refuzau să fie intubați, lucru care a dus la multe decese, dar acum avem grupuri care refuză transfuziile”, a dezvăluit medicul, citată de Euroactiv. Ea a sugerat că este vorba de o rețea organizată de antivacciniști și nu despre cazuri singulare izolate.

„Dacă cineva intră în operație sau dorește o transfuzie și aparține grupului anti-vaccin, solicită să nu fie transfuzat cu sânge de la o persoană vaccinată. Desigur, nu are nicio bază științifică ”, a spus Mastorakou. În tot acest timp, guvernul grec se confruntă cu un scandal public și din cauza apariției a numeroase cazuri de certificate false de vaccinare.

Săptămâna trecută, autoritățile au descoperit că într-o localitate de doar 6.000 de locuitori se administraseră, potrivit datelor publice, 40.000 de doze. După acest caz, au fost descoperite certificate false în mai multe locuri din Grecia.

Potrivit televiziunii Open TV, unele certificate false au fost importante din Bulgaria. Guvernul a decis să impună o amendă de 5.000 de euro pentru cei implicați în producerea de certificate false de vaccinare. Până joi, Grecia a vaccinat peste 6,1 milioane de persoane, echivalentul a aproape 60% din populație.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.