Social

Avertizare ANM. România, lovită de un val de aer polar! Patru zile de ninsoare la Constanța

iarna la constanta

Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca Romania va fi lovita de un val de aer polar la sfarsitul acestei saptamani.

Scris de 
 pe data 
21 februarie, 2018

Potrivit Alinei Serban, meteorolog, citată de Kanal D, ninsorile vor incepe in timpul zilei de sambata in zona Moldovei iar duminica se vor extinde pe intreg teritoriul tarii. Se va instala gerul iar temperaturile vor scadea simtitor mai ales la inceputul saptamanii viitoare, ajungand chiar si la valori de -18 grade Celsius.

De la sfârşitul acestei săptămâni, o masă de aer rece de origine polară va pătrunde în ţara noastră, determinând scăderea semnificativă a valorilor termice, atât a celor maxime, cât şi a celor minime, astfel că vremea va deveni deosebit de rece. Pe parcursul nopţilor, dacă la început în partea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei vom vorbi de ger, de lunea viitoare vom vorbi de ger în special în jumătatea de nord a ţării, apoi în zilele imediat următoare gerul se instalează şi în restul zonelor„, a declarat meteorologul de serviciu al ANM Oana Catrina pentru Mediafax.

Potrivit ANM, în intervalul 26 februarie – 1 martie vremea va fi deosebit de rece, dimineţile şi nopţile vor fi geroase şi va ninge temporat în majoritatea regiunilor ţării.

În Dobrogea, începând de duminică, vor urma patru zile de ninsoare și temperaturi negative, atât noaptea cât și ziua. La Constanța, mai ales în zona de litoral, se așteaptă și vânt puternic care ar putea spulbera zăpada. Abia de vinerea viitoare, vremea se va mai încălzi, însă noaptea temperaturile vor rămâne în continuare sub zero grade. Potrivit meteorologilor, primăvara va veni după 15 martie.

 

Actualitate