Așadar, secția de Terapie Intensivă va avea, începând din această săptămână, 42 injectomate, 7 infuzomate și 7 stații de injectomate, ce au fost achiziționate printr-un program inițiat de Ministerul Sănătății în colaborare cu Banca Mondială.

Noile aparate vor fi distribuite atât în secția de Terapie Intensivă adulți (30 injectomate, cinci infuzomate și șase stații cu patru și șase seringi), în secția de Terapie Intensivă copii (cinci injectomate, două infuzomate și o stație cu patru seringi), cât și în blocuri operatorii (cinci injectomate), dar și în secția de Medicină Internă II (două injectomate).

În cadrul secției de Terapie Intensivă, pacienții se află deseori în stare critică, noua aparatură fiind extrem de benefică medicilor și  oferind bolnvilor un grad ridicat de siguranță, întrucât fiecare pat poate fi dotat cu infuzomat și injectomat.

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean începe a se alinia normelor europene, în luna martie fiind achiziționat, prin același program al Ministerului, și mobilier conceput special pentru confortul pacienților aflați astfel de secții (10 paturi).

 

(Visited 251 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.