Umor

Arheologii au închis intersecția de la Casa de Cultură. Au fost descoperite urme de prostie din Epoca Romană

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
17 august, 2023

Areheologi din întreaga lume au ajuns astăzi la Constanța după ce în intersecția de la Casa de Cultură au fost descoperite urme de prostie care ar data din Epoca Romană.

Sutele de gropi și șanțuri săpate în această zonă au scos la iveală dovezi clare că pe aceste meleaguri au mai existat, acum 2000 de ani, conducători la fel de nepregătiți, aroganți și mincinoși.

„Este o descoperire magistrală. Am descoperit nenumărate urme de prostie care datează din Epoca Romană. Chiar aici a fost o intersecție atât de aglomerată încât sute de tomitani și romani au murit de plictiseală, așteptând să se decongestioneze traficul de căruțe. Guvernatorul roman de la acea vreme, Vergillium Arogantus Eforiantus, a decopertat Ulpia Lapușantis pentru a schimba apeductele. În paralel a ordonat săpături pe toate arterele din interiorul și exteriorul cetății, dar lucrările au durat atât de mult că s-a ales praful de Tomis. Practic, aici s-a distrus cetatea”, a declarat arheologul italian Luigi Chițarelli.

De asemenea, cercetătorii spun că au găsit dovezi că însuși marele poet Ovidius ar fi murit în aceea vreme după ce a căzut într-o groapă nesemnalizată pe Ulpia Sovejum.

Actualitate