AEC continuă demersurile pentru obținere a reducerilor la costurile elevilor pentru transportul județean, în conformitate cu art. 84, alin. (1) și (2) din Legea educaţiei naționale și după ce Tribunalul Constanța a respins cererea inițială, motivând că nu este de responsabilitatea Consiliului Județean.

Asociația Elevilor a formulat o cerere de chemare în judecată a Guvernului României în solidar cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru abrogarea HG 309/1996 ce împiedică acordarea reducerilor legale, de 50%.

Atragem atenția asupra faptului că, din cauza neglijenței persoanelor responsabile din cadrul administraţiei publice centrale, un act normativ, HG 309/1996, care ar fi trebuit abrogat încă de la abrogarea fostei legi a educaţiei, în baza căreia a fost emis, a rămas în vigoare şi produce efecte dăunătoare în ceea ce priveşte asigurarea accesului liber la educație pentru toți copiii.

În acest sens, organizaţia noastră a transmis încă din luna aprilie o cerere către Guvern, prin care solicitam abrogarea acestui act, şi propunerea ca o nouă hotărâre de guvern să aprobe normele de aplicare pentru reducerile elevilor, adaptate la contextul economic şi juridic actual.

Din cauza faptului că nu am primit un răspuns, la începutul acestei săptămâni, Asociaţia Elevilor din Constanța a inițiat o acțiune în anularea acestui act normativ„, au precizat, într-un comunicat, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

 

(Visited 126 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.