Momelile toxice sunt amplasate în mai multe zone ale Constanţei, în locuri inaccesibile din parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri.

Cu toate acestea, dacă le depistează, constănţenii sunt avertizaţi să nu le atingă. Capcanele conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.

Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi.

Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!“, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.

De asemenea, persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.

 

(Visited 76 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.