Autoritatea Federală pentru Siguranță în Sistemul de Sănătate din Austria (BASG) avertizează că produsul nu respectă compoziția scrisă de etichetă și în prescripții, conținând substanțe precum Diclofenac, Lidocain, Benzocain, Procain, Clobetasolpropionat și Ketoconazol, asta deși produsul este etichetat ca fiind unul 100% natural.

Autoritatea Federală pentru Siguranță în Sistemul de Sănătate din Austria (BASG) a publicat pe 19 decembrie 2018 un avertisment cu titlul “Pretinsul produs natural este în realitate un medicament falsificat“, referindu-se la produsul romanesc „AUR DERM® MIMOSA.

În urma unor teste efectuate de Institutul de Control al Medicamentelor din Austria, s-a constat că produsul, prezentat ca unul naturist, conține substanțe sintetice puternice, a căror prezență nu este menționată nicăieri. Mai mult decât atât, substanțele aflate în conținutul produsului pot da dependență și pot avea efecte secundare periculoase, mai ales asupra copiilor.

Potrivit indicațiilor de pe ambalaj, „AUR DERM® MIMOSA“ poate fi folosit pentru:
– psoriazis, zona zoster, eczeme, alergii și arsuri care se vindecă greu
– reducerea durerilor și accelerarea vindecării rănilor
– tratarea acneei și a infecțiilor fungice
– ajută la tratarea herpesului

Potrivit prezentărilor de pe site-urile farmaciilor românești, produsul este unul naturist, care are în compoziție Mimoza 3%, Smirna 3%, Propolis 3%, excipienti pana la 100g (tanine, saponine, alcaloizi, arazinoza, xiloza, fîtosteroizi, ramnoza)

Produsul este vândut în magazinele plafar, precum și în farmaciile on-line, dar și pe emag, la prețuri între 20 și 30 de lei.

Potrivit recenziilor, majoritatea celor care au folosit acest produs se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de efecte. În realitate, efectul este unul puternic și imediat nu din cauza conținutului naturist al cremei, ci pentru că produsul conține un adevărat cocktail de substanțe sintetice puternice, pe care medicii dermatologi evită să le prescrie din cauza efectelor secundare, mai ales pe termen lung.

 

 

(Visited 19.072 times, 2 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.