Social

Avarie RAJA. Se oprește apa în zona centrală a Constanței

Scris de 
 pe data 
19 iulie, 2023

Pentru remedierea unei avarii la nivelul rețelei de distribuție de pe I.Gh. Duca, din municipiul Constanța, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, de miercuri – 19 iulie, ora 23.00, până joi – 20 iulie 2023, ora 14.00.

Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din zona Centrală, perimetrul delimitat de str. Călărași – I.Gh. Duca – Avram Iancu – bd. Ferdinand – Mihai Viteazu – Traian – Sulmona – bd. Tomis – Călărași, și punctele termice aferente.

În același timp, se va furniza apă cu presiune scăzută în următoarele zone:

  • Peninsulă – Piața Ovidiu;
  • str. Mircea cel Bătrân (tronsonul cuprins de str. Decebal și Piața Ovidiu);
  • perimetrul delimitat de străzile Ion Lahovari – Artileriei – Mihai Viteazu – Topraisar – I. Gh. Duca – Castanilor – Ion Lahovari. 

Pentru executarea lucrărilor se impune sistarea furnizării apei pe conducta magistrală DN 800 Port; din cauza diametrului mare al acesteia, perioada de timp de care este nevoie pentru golirea, iar ulterior intrarea sistemului în presiune și reluarea furnizării de apă este de aproximativ 8 ore, la care se adaugă timpul efectiv pentru realizarea operațiunilor de remediere a avariei. 

Ținând cont de timpul necesar pentru realizarea tuturor manevrelor care trebuie efectuate, lucrările se vor desfășura pe timpul nopții pentru a reduce disconfortul produs consumatorilor din zonele afectate, cu atât mai mult în această perioadă caniculară, astfel încât în cursul dimineții să se înceapă încărcarea rețelei.

Actualitate