Actualitate Constanța

Avertizare ANM. Cod galben de caniculă la Constanța pentru zilele de 17 și 18 iulie

Scris de 
 pe data 
17 iulie, 2023

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat a fost emis pentru zilele de 17 iulie – 18 iulie ce vizează și județul Constanța.

Luni (17 iulie), valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade.

Marți (18 iulie) valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul și local în vestul și centrul teritoriului. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 17 și 22 de grade.

Nu în ultimul rând, un cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat a fost emis pentru data de 18 iulie.

Marți în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade.

Notă: Valul de căldură și disconfortul termic vor persista, local, îndeosebi în regiunile sudice și în următoarele zile.

Actualitate