Social

Avertizare meteo de vreme rea pentru Constanța. Miercuri va ploua torențial

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

Scris de 
 pe data 
24 aprilie, 2023

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea pentru intervalul 24 aprilie, ora 16 – 26 aprilie, ora 22. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est. Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30…40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70…80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Notă: Astfel de fenomene vor fi în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte.

Actualitate