Actualitate

Avertizare meteo pentru Constanța de ploi și vânt puternic

Scris de 
 pe data 
12 februarie, 2024

Administrația Națională de Meteorologie anunță vremea rea în toată țara, cu ploi și vânt puternic inclusiv la Constanța.

Potrivit ANM, până în această seara la ora 18, județul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic. Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h.

Notă: Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50…55 km/h.

De asemenea, o altă informare meteo de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului intră în vigoare de azi, ora 14 până miercuri 14 februarie, ora 10.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Actualitate